free | gratis verzending van je bestelling vanaf €50,- binnen NL
Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

repair | vier de imperfectie

repair | vier de imperfectie

Maken of vervangen: een dagelijkse dillemma bij je favoriete spullen die kapot gaan.

Ik had ‘m al bijna besteld… een nieuwe mooie shiny fiets, want oh boy die had ik echt nodig. Omdat ik niet kon kiezen welke kleur het moest worden, stuurde ik wat foto’s naar een vriendin met de vraag welke zij het mooist vond. Haar reactie: “Maar jij hebt toch een mooie fiets?” En toen begon het te knagen. Daar ging ik met mijn conscious en sustainable living… want inderdaad mijn fiets is nog mooi en prima in orde, op wat kleinigheden na. Waarom laat ik hem niet even goed nakijken en opknappen?

fix it

Het is niet dat ik dat niet vaker doe zo doe. Mijn favoriete sjaal, gekocht in Kopenhagen, heb ik laatst nog laten repareren toen het aan de rand ging rafelen, net als de die leuke jas van mijn oudste. Bij Humade hebben ze daar de leukste producten voor bedacht. De zussen Lotte en Gieke, oprichters van het fijne  label Humade hebben hier de leukste producten voor bedacht. Ze creëerden creatieve doe-het-zelfoplossingen, die passen bij een bewuste en duurzame leefwijze.  Zo goten ze de kunst van Kintsugi, en oude Japanse manier om gebroken keramiek met goud te repareren, in een nieuw jasje.

new kintsugi aardewerk repair kit

 

Met de new Kintsugi repairkit  repareerde ik zelf mijn lievelings koffiekopje. Deze was wel heel netjes in 2 stukken was gebroken, perfect om te repareren. Zo mooi! En nu heb ik er eigenlijk een uniek stuk van gemaakt. Koffiedrinken werd zo nog leuker. 

 

visual mending

Maar ook de Humade sets voor “visual mending” zijn superleuk. (Visual what… nou eigenlijk visueel of zichtbaar herstellen. Denk aan dat appeltje, dat je moeder vroeger over de kapotte knie van je broek maakte, zodat ‘ie nog even mee kon) Met reMARKable heb je een set met gouden “vlekken” die je over een irritante vlek in je favoriete kledingstuk of tafelkleed kunt strijken en zo eigenlijk de mooie momenten viert. Want zo'n tafelkleed komt op tafel met Kerst of speciale diners thuis. En die rode wijnvlek in je favo rok kwam door een iets te gezellige vrij-mi-bo met vriendinnen, zonde om weg te gooien toch. Een doosje create me - textielstickers bevat meer dan 100 opstrijkbare vormen geïnspireerd op het spel tangram en geeft je de mogelijkheid om textiel met een gat, scheur of vlek creatief te repareren en/of te personaliseren. Met de reparatie kits van Humade kun je de schoonheid van imperfectie vieren, wabi-sabi. Niet weggooien dus, maar koester het!

 

visual mending
new old bike

Long story short… die nieuwe fiets is er nooit gekomen. Ik heb mijn oude fiets naar de fietsenmaker gebracht, na laten kijken, wat kleine dingen laten repareren en nieuwe retro crèmekleurige banden op laten zetten. Van mijn lieve vriendinnen kreeg ik voor mijn verjaardag nog een leuk krat voor er op en ik ben weer helemaal good-to-go! Superblij met mijn ‘nieuwe’ oude fiets. Nu nog wat vaker fietsen…

De mooie producten van Humade vind je hier: www.maisonkoos.nl/humade

 

my new old bike

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »