free | gratis verzending van je bestelling vanaf €50,- binnen NL
Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

hmmm | wereld chocolade dag - mijn favorieten

hmmm | wereld chocolade dag - mijn favorieten

Vandaag is het Wereld Chocolade Dag, maar eigenlijk is het voor mij (bijna) altijd Chocolade Dag. Er gaat zelden een dag voorbij dat ik geen (als is het soms maar een pietepeuterig klein stukje) chocolade eet.

Ik heb wel een aantal favorieten als het om chocolade gaat. Het liefst eet ik mijn chocolade puur, heel puur, het liefst minimaal 70%. Een combinatie met noten en zeezout (Tony Chocolonely Puur met amandel en zeezout …anyone?) doet het ook altijd goed als je het mij vraagt.

 

snoepen voor het goede doel ;-)

Pas ontdekte ik de Dark Chocolate Salty Fudge van Johnny Doodle. Heerlijk bittere chocolade met een stukjes fudge en een vleugje zeezout, nieuwe favoriet mag ik wel zeggen. De chocolade is niet alleen lekker met een mooie verpakking maar ze doen ook nog eens goed werk voor de cacaoboeren. Jaarlijks doneert Johnny Doodle 3% van de netto omzet aan de Johnny Doodle Foundation. Met dit geld word werk- en leefsituatie van de cacaoboeren verbeterd. Das toch net iets fijner chocolade eten toch?guilty pleasure

Maar mijn guilty pleasure is toch echt wel de good old Toffifee … zo’n doos haalt het einde van de dag meestal niet, daar kan ik van blijven snoepen. Zeker nu het weer herfst wordt betrap ik me er op dat ik toch stiekem wat meer chocolade eet. Lekker binnen op de bank met een deken, een tijdschrift en de kaarsjes aan. Of met een warme kop thee bij de open haard in onze fijne keuken en dan wat stukjes chocolade erbij. Ik kan er wel weer aan wennen hoor.


De datum van 13 september voor Wereld Chocolade Dag is niet geheel toevallig gekozen, want dat is namelijk de geboortedatum Mitch Herschey, de real-life Willy Wonka zeg maar. In Nederland wat minder bekend, maar is vooral in Amerika beroemd als de naamgever van de populaire Herschey-chocoladereep. Maar ach, wat kan ons de reden ook schelen, we pakken gewoon nog een stukje! Heb jij ook zo’n guilty pleasure als het om chocolade gaat?

Enjoy!

PS: en een van mijn all-time favorite feelgood movies (of boeken trouwens) is toch ook echt Chocolat met Julliete Binoche en Johnny Depp ♡

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »