holiday | je bestelling wordt vanaf maandag 6 mei weer verzonden
Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

pumpkin | wat doe je met pompoenpitten?

pumpkin | wat doe je met pompoenpitten?

Het is weer herfst en bijna 31 oktober. Alhoewel we dit jaar de kinderen maar niet langs de deuren laten gaan moesten er  natuurlijk wel pompoenen uitgesneden worden en versieren  we het huis met wat Halloween versieringen en maken we er met zijn vieren een gezellige "Halloween-feestje-at-home" van.

Ik moet zeggen ze zijn weer leuk geworden en het ziet er natuurlijk wel gezellig uit! Ik heb ze maar Bert & Ernie genoemd… alleen de monobrow ontbreekt (oh en die gele zijn een stuk makkelijker te snijden, de schil is wat zachter!). Meer ideeen om te doen in de herfst vind je trouwens in dit blog:

www.maisonkoos.nl/nl/blogs/blog-and-nieuws/een-heerlijke-herfst-is-hier/



Maar dan ben je klaar en heb je een aanrecht vol met afval….whaaah. Nu had ik al eens gelezen dat je van de pitten een lekkere snack kon maken door ze te roosteren. Dus een leuk probeerseltje voor de vrijdagmiddag. Ik vond op Culy een recept en 5 tips om ze wat meer smaak te geven. Eigenlijk supersimpel.

 

wat ga je doen


Je begint met het weghalen van de draden en vruchtvlees tussen de pitten uit en spoel ze daarna goed af met koud water. Dep ze goed droog met een schone handdoek

 

Verwarm ondertussen je oven voor op 150 graden en pak een schoon bakblik zonder bakpapier. Meng de pitten met de je smaakmaker en zonnebloemolie (ongeveer een eetlepel per pompoen), kokosolie of zelfs boter. Ik koos voor een mix van komijn, paprikapoeder, kaneel en een snuf zout. Omdat ik geen gemalen komijn in huis had, heb ik me even uitgeleefd met de vijzel en alles goed geplet en gemixt. Je hoeft niet te zuinig te zijn met de kruiden en zout, want anders proef je er vrij weinig van. Ik heb halverwege nog wat extra toegevoegd omdat ik het wat flauw vond. Maar dat is ook je eigen smaak natuurlijk. 

Rooster de pitten vervolgens 20 tot 25 minuten in de oven tot ze knapperig en goudbruin zijn. Wel af en toe even checken, want zeker in combinatie met de specerijen kunnen ze snel verbranden.


dat was 'm

Als je ze klaar zijn, haal je ze uit de oven en laat ze afkoelen. De pitten zijn (afhankelijk van de smaak die je ze hebt gegeven) heerlijk als snackje, over je salade, soep of yoghurt. Ik heb ze in een mooi schaaltje gedaan (zoals deze leukerds van NADesign) en bij een glas rode wijn opgesnoept. 

Liefs Kirsten 

 

PS: haal de herfst in huis met onze selectie van  de leukste items voor een heerlijke herfst: www.maisonkoos.nl/nl/heerlijke-herfst/

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »