free | free shipping on your order from €50 within the Netherlands
Go to wishlist Wishlist

Shopping cart

Your cart is currently empty

beurs | hoe vinden we al dat moois voor jou

beurs | hoe vinden we al dat moois voor jou

Onlangs ging ik weer naar inkoopbeurs ShowUp. Op zoek naar nieuwe producten en labels. Maar hoe kiezen we we dat, hoe gaan we te werk?

Deze beurs (en er staan ook wat buitenlandse beurzen op mijn wishlist) zijn een belangrijk onderdeel van de inkoop voor maison KOOS.

Je vind er mooie, kleine labels met, accessoires, sieraden, stationery, woonaccessoires en cadeau-artikelen.  Het is ook een fijne plek om inspiratie op te doen en bij te praten met andere webshop collega’s en leveranciers. Er zijn ook altijd presentaties op het gebied van trends, social media etc. Daar probeer ik er ook altijd een van te bezoeken want het is natuurlijk belangrijk om een beetje bij te blijven.



Maar belangrijkste reden van bezoek is het spotten van nieuwe merkjes of nieuwe producten bij de labels die we al inkopen.

Maar dan heb ik een nieuw pareltje gevonden, hoe ga ik te werk?
Over het algemeen bestel ik nooit op de beurs zelf. Eerst wil ik het altijd even laten bezinken en me wat beter verdiepen in het merk.

Belangrijke criteria om het merk in te kopen zijn; past het bij het assortiment van maison KOOS en ligt het niet al bij heel veel (web)winkels. Maar zeker zo belangrijk: heeft het op een of andere manier een duurzaam of sociaal karakter. Bijvoorbeeld het gebruik van duurzame materialen of is de productie milieuvriendelijk, wordt er gezorgd voor een veilige werkomgeving, of wordt er werk uitbesteed aan een sociale werkplaats etc. Kortom hebben ze een goed verhaal?!

Enkele van de merken die we op ShowUp hebben ontdekt zijn bijvoorbeeld Foekje Fleur met haar té leuke flesvazen en bubble buddy zeepbakjes. House of Thol en Anna Nera. Minder bekend maar ook superleuk zijn de nosy wandhaakjes van Studio Daphne Zuilhof of de hart-onder- de-riem quote boxen van Aprilmorning, Beide merkjes heb ik een paar edities geleden ontdekt.


Op deze editie zagen we bij mo man tai, favoriet vanwege van hun prachige kaarsen of de leuke regenboogjes en smilies die ze maken van restacryl, superleuke sleutelhangers en matching matches. Bij de stand van Jurianne Matter bestelde ik de mooie nieuwe, witte setjes van de DIY bloemboeketten en Studio Carmela Bogman die hele leuke bijenhotels. Ook het servies van Hella +Elke is onderweg.
Oehlala zoveel leuks!

Ook heb ik een paar nieuwe merken gezien, die ik nu even verder aan het bekijken ben om te zien of het wat voor ons is. Als het zover is, ben jij de eerste die het hoort. Al onze nieuwste items vind je sowieso hier: www.maisonkoos.nl/nl/nieuw/



Uiteraard vinden we al dit moois niet alleen op de beurs. Magazines, social media en goed rondneuzen op reis heeft ook al heel wat leuks opgeleverd. Soms worden we benaderd door het merk zelf en blijkt het een goede match!

Nieuwsgierig geworden naar het verhaal achter onze merken?  Klik dan eens in het merkenoverzicht bij het merk zelf. We hebben geprobeerd om bij ieder label in het kort uit te leggen wat ze doen en waar ze voor staan! Ook gaan we de blogserie #meetthemaker nieuw leven inblazen. Hier gaan we dieper in op een merk en het gezichten achter dit label.

Tot slot: heb je vragen over een bepaald product stuur ons zeker een bericht. Vinden we leuk en informeren je graag verder.

PS: Alle genoemde merken (en hun producten) uit dit artikel vind je hier terug: www.maisonkoos.nl/nl/brands/



over de auteur - Kirsten Oosterwaal

Kirsten is het gezicht achter maison KOOS . Samen met haar man en 2 kinderen woont ze in Brabantse Waalwijk. Graag deelt ze hier tips en ideeën op het gebied van interieur en duurzaamheid. Ze houdt van koffie, yoga, lezen, snowboarden, nintendo en lekker (uit)eten of borrelen met friends & family ♡







 

 

Comments

Be the first to comment...

Leave a comment
* Your email address will not be published
Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »