free | free shipping on your order from €50 within the Netherlands
Go to wishlist Wishlist

Shopping cart

Your cart is currently empty

meet the maker | studio carmela bogman

meet the maker | studio carmela bogman

Het werd weer eens tijd voor een “meet the maker”. En nu het voorjaar volle bak aan de gang is, is het een goed moment om Studio Carmela Bogman aan je voor te stellen.

Haar mooie, duurzame producten zijn bedoeld om je bewust te maken van de prachtige natuur om ons heen. 

 

finland

Carmela Bogman is opgeleid als productontwerper aan de Design Academy Eindhoven. Tijdens haar studie heeft ze ook een tijdlang gestudeerd aan de Universiteit van Lapland in Finland, waar ze een lange traditie hebben van design in relatie met de natuur. Na een periode van 6 maanden, waarin de temperatuur van – 30 opliep naar + 20 en het daglicht van enkele uren per dag veranderde in eindeloos lange dagen, werd haar liefde voor natuur en design écht aangewakkerd.

Carmela was altijd al graag buiten is; wandelen door het bos, fietsen door de polder of gewoon lekker genieten van haar eigen tuintje. Terwijl steeds meer mensen de halve wereld rond vlogen om te genieten van de natuur, zag zij juist dat er in je eigen omgeving zoveel moois te ontdekken valt.

maison KOOS blog-meet carmela bogman


natuur in je achtertuin

Vanuit dit oogpunt begon ze met het ontwikkelen van producten die je bewust laten genieten van de natuur in je directe omgeving. Want hoe leuk zijn de Desserts for Birds; een ‘ijsje’ gemaakt met verschillende soorten zaden en pitten en die ieder weer andere soorten vogels aantrekken.  Misschien ontdek je zelfs een nieuwe vogel in je tuin die je nog niet eerder hebt opgemerkt.

The Busy Bee Hotel is niet alleen een stijlvolle toevoeging aan je tuin, balkon of patio. Het geeft de bijen en andere insecten ook een warm welkom in je tuin. The Busy Bee Hotel van Studio Carmela Bogman is een insectenhotel gemaakt van gerecycled vilt met esdoornhout. De verschillende ingangen in het hout zorgen voor een fijne omgeving voor de busy bee.. Dit luxe hotel kan geen enkel bij of insect weerstaan!  Door het ophangen van een  insectenhotel help je de bij in zijn voortbestaan en zijn bijdrage aan de natuur die we hard nodig hebben voor onze biodiversiteit.

Ga je op pad, vergeet dan niet de Pocket FlowerPress. Pluk tijdens je wandeling de mooiste bermbloemen en droog ze dan in deze leuke, handzame bloemenpers. Maak van de gedroogde bloemen een mooie collage en showcase ze in een (semi) transparante lijst. Of bewaar andere gevonden schatten uit de natuur in een tiny nature box.

maison KOOS blog-meet carmela bogman
duurzaam design

Een van de doelstellingen van Studio Carmela Bogman is om zo duurzaam mogelijk te produceren. Daarom werken ze uitsluitend samen met producenten uit Europa waarvan het merendeel uit Nederland afkomstig is. Zo hebben ze zicht op de productiemethodes, de materialen en de arbeidsomstandigheden. Daarnaast produceren ze op basis van vraag. Wat betekent dat zij niet blijven zitten met overtollige voorraden en zo de afvalstromen beperken.

Naast deze duurzaam gemaakte producten, werkt Studio Carmela Bogman ook samen met gemeenten, natuurgebieden en landschapsarchitecten. Uitgebreid onderzoek naar de historie, de omgeving of het gebruik leiden tot verrassende projecten met een eigen verhaal.

maison KOOS blog-meet carmela bogman

Ben je geïnspireerd geraakt door de mooie items van Studio Carmela Bogman en wil je ook meer bewust genieten van de natuur om je heen? Kijk dan hier verder. www.maisonkoos.nl/nl/brands/studio-carmela-bogman/

 

foto's: studio carmela bogman

 


over de auteur - Kirsten Oosterwaal

Kirsten is het gezicht achter maison KOOS . Samen met haar man en 2 kinderen woont ze in Brabantse Waalwijk. Graag deelt ze hier tips en ideeën op het gebied van interieur en duurzaamheid. Ze houdt van koffie, yoga, lezen, snowboarden, nintendo en lekker (uit)eten of borrelen met friends & family ♡

 

Comments

Be the first to comment...

Leave a comment
* Your email address will not be published
Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »