holidays | We are on holiday from July 8 to July 24. No orders will be shipped in this period
Go to wishlist Wishlist

Shopping cart

Your cart is currently empty

this is me | meer over het gezicht achter maison KOOS

this is me | meer over het gezicht achter maison KOOS

Deze maand bestaan we alweer 8 jaar. Lees hier alles over het ontstaan van maison KOOS

Wow, 8 jaar alweer! Time flies als je dingen mag doen die je leuk vindt! En blijkbaar vinden jullie het ook leuk, want maison KOOS is zo gegroeid de laatste jaren. Startte ik met een klein assortiment vanuit huis, zit ik sinds kort met behoorlijke wat meer mooie items vanuit mijn eigen maison KOOS magazijn te werken…best wel een beetje trots hoor!

Maar tijd om het gezicht achter maison KOOS aan je voorstellen. Ik ben Kirsten Oosterwaal, alweer 15 jaar getrouwd met de liefste en moeder van 2 leuke maar eigenwijze kinderen. We wonen in het mooie Brabant, dicht bij de bossen en duinen en de Efteling, waar we regelmatig te vinden zijn. Ik ben niet echt the sporty type, maar hé het is goed voor me! Behalve als het om schaatsen of snowboarden gaat, daar word ik echt blij van. Ook houd ik van lekker uitgebreid koken of uit eten. Ik kan echt genieten van een avond in een fijn restaurant met heerlijk eten en goede gesprekken met mijn man en vrienden.

aan het strand 

Het is dat we het hier zo fijn hebben en we onze familie en vrienden dichtbij ons hebben, maar anders zou ik aan zee wonen. Ik houd enorm van het strand en de zee. Niet alleen in de zomer, maar ook in het najaar of de winter loop ik graag langs het strand, even met mijn voetjes in het water, beetje schelpen zoeken. Dan kom ik tot rust…even mijn hoofd leeg in ons leuke maar o zo drukke leven. this is me


het ontstaan van maison KOOS

Het idee voor maison KOOS ontstond tijdens onze huwelijksreis waar ik een prachtig Grieks merk ontdekte dat in Nederland nog niet verkrijgbaar was. Hier wilde iets mee doen, een webwinkel beginnen met dit merk en aangevuld met allerlei andere fijne producten die je niet in op iedere straathoek zou vinden. In eerste instantie bleef het bij een idee en het mooie Griekse merk was inmiddels al lang & breed in Nederland verkrijgbaar. Maar na jarenlang gewerkt te hebben in de retail en de commerciële dienstverlening, was ik toe aan iets nieuws. Het zaadje dat destijds in Griekenland werd geplant kwam weer tot bloei. 21 januari 2016 ging maison KOOS live: een webshop vol zorgvuldig geselecteerde producten van goede kwaliteit met een duurzaam karakter die een leven lang meegaan. 

maison KOOS is eigenlijk een verlengstuk van mijn persoonlijkheid. Ik doe op deze manier zelf ook mijn aankopen, de basis van mijn kleding is mooie stukken die na er na jaren nog steeds goed uitzien: geen trenditems die je na één seizoen niet meer aankunt. En ook in mijn interieur ga ik voor eenvoudig maar tijdloos en van een goede kwaliteit. En ja tuurlijk vul ik dat wel aan met leuke dingen die op dit moment on-trend zijn, maar dat is altijd maar een klein deel van mijn garderobe of interieur. 


this is me

duurzaamheid & milieu

Duurzaamheid is voor mij en dus ook voor maison KOOS een belangrijke graadmeter. We willen iets bijzonders en tijdloos verkopen, maar wel op een zo eerlijk mogelijke manier. Daarom zoeken we onze producten ook graag uit op een zo milieuvriendelijk mogelijke productie, het liefst handgemaakt en met het gebruik van natuurlijke materialen.

En de naam...? KOOS is een samentrekking van K. Oosterwaal, mijn naam dus. Oorspronkelijk een "werktitel"maar hij bleef lekker plakken. Daarbij staat "maison" voor de kwaliteit, elegantie en luxe maar duurzame producten in onze conceptstore, maar met de Hollandse nuchterheid van "KOOS". 

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om iets meer te lezen over maison KOOS en mijzelf. Meer lees je hier of heb je andere vragen over de store, onze merken & producten of misschien zelfs over mij, stuur een bericht of plaats een comment onder dit bericht. 

Liefs Kirsten 

Over de auteur - Kirsten Oosterwaal

Kirsten is het gezicht achter maison KOOS . Samen met haar man en 2 kinderen woont ze in Brabantse Waalwijk. Graag deelt ze hier tips en ideeën op het gebied van interieur en duurzaamheid. Ze houdt van koffie, yoga, lezen, snowboarden, nintendo en lekker (uit)eten of borrelen met friends & family ♡Comments

 1. Kirsten Kirsten

  Hoi allemaal,

  Leuk en bedankt dat jullie allemaal meegedaan hebben! De winnaar is inmiddels bekend. Het is Typischt geworden (deelnemer via instagram) Gefeliciteerd & veel plezier van het cadeaupakket!

  Liefs Kirsten

  nb: de winactie is gesloten en de tekst mbt de winactie hebben we weggehaald om verwarring te voorkomen

 2. Eva Laura Eva Laura

  Wat een heerlijke producten . Duurzaamheid is ook heel erg belangrijk voor mij . Ik hou van natuurlijke producten . Ik maak graag kans op dit pakket. Ik zou deze verwenproducten met mijn moeder delen .

 3. Anita H. Anita H.

  Zeer leuke en bruikbare spullen, meer kan ik daar niet over zeggen. En zo'n shoptegoed, daar weet ik ook wel raad mee.

Leave a comment
* Your email address will not be published
Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »