free | free shipping on your order from €50 within the Netherlands
Go to wishlist Wishlist

Shopping cart

Your cart is currently empty

meetthemaker | mo man tai

meetthemaker | mo man tai

Graag vertellen we je wat meer over de merken bij maison KOOS , over de personen en het verhaal achter deze labels.

Eerder schreven we al een artikel over Charlotte Wooning, nu is design studio mo man tai aan de beurt. De mooie items van mo man tai zitten al lang in het assortiment van maison KOOS en passen perfect bij ons uitgangspunt om te kiezen voor producten van een goede kwaliteit waar je lange tijd plezier van hebt.


ulrike & paul 

mo man tai is in 2000 opgericht door Ulrike Jurklies. Na te zijn opgeleid als timmervrouw en een studie industrieel ontwerper, werkte ze bij een ontwerpbureau in Hong Kong waar ze bijdroeg aan projecten met lokale fabrikanten. Door deze samenwerking besloot ze haar eigen merk te starten. Een paar jaar later verhuisde ze naar Nederland en sinds 2005 is het bedrijf gevestigd in Eindhoven.


mo man tai _ meet the maker
Nog maar een paar jaar geleden sloot Paul Bas zich aan bij de studio. Paul heeft jarenlange ervaring in user experience design en productontwerp. Daarnaast is hij een enthousiast voorstander van duurzaamheid en een circulaire economie. Dit alles komt natuurlijk bij ieder mo man tai project ten goede.

productontwerp en duurzaamheid

Mo man tai design maakt kleurrijke producten die vaak een glimlach op je gezicht laten verschijnen. Deze items ontstaan vaak door verbindingen tussen nieuwe en oude (productie)technieken of door de eigenschappen van materialen. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de gradient kaarsen. Geinspireerd door de gradient trend, maar ambachtelijk en met de hand gemaakt in een traditionele kaarsenfabriek in Nederland.

Duurzaamheid is bij elk product en project een leidend aspect… locale productie of het zo spaarzaam mogelijk inzetten van (rest)materialen als ook een eenvoudige, duurzame verpakking. Een groot deel van hun producten worden gemaakt van acrylresten verzameld door PyraSied Xtreme Acrylic. Denk aan de vrolijke smileys en DIY regenboogjes. Maar ook de individuele vormen van de DIY mobile worden met een laser gesneden uit 3mm platen overgebleven acrylaat, zonder dat er afval ontstaat.

mo man tai_producten

projecten

Naast al die mooie producten laten ze een keer per jaar alle (commerciële) overwegingen los en presenteren ze – voor Dutch Design Week – een project met een persoonlijk uitgangspunt. Zoals het "Come Closer"project als een positieve reactie op de social distancing tijdens de corona pandemie. Of “Face (Y)our Bright Future” een op het oog prachtige wereldbol gemaakt van – daar heb je het weer- stukjes restacryl. Maar als je goed kijkt dan zie je een QR code die je kunt scannen om vervolgens terecht te komen bij een foto die de feitelijke (en vaak niet mooie) situatie van dat stukje aarde laat zien.

mo man tai_projecten

De items van mo man tai zijn een mooie toevoeging aan je interieur maar door hun vaak mooie onderliggende boodschap ook heel leuk om cadeau te geven of als brievenbuscadeautje te (laten) versturen. Ik ben fan in ieder geval en je vind al dat moois hier. www.maisonkoos.nl/nl/brands/mo-man-tai/

foto's: mo man tai

 


over de auteur - Kirsten Oosterwaal

Kirsten is het gezicht achter maison KOOS . Samen met haar man en 2 kinderen woont ze in Brabantse Waalwijk. Graag deelt ze hier tips en ideeën op het gebied van interieur en duurzaamheid. Ze houdt van koffie, yoga, lezen, snowboarden, nintendo en lekker (uit)eten of borrelen met friends & family ♡

 

 

Comments

Be the first to comment...

Leave a comment
* Your email address will not be published
Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »