free | free shipping on your order from €50 within the Netherlands
Go to wishlist Wishlist

Shopping cart

Your cart is currently empty

meetthemaker | sieradenlabel charlotte wooning

meetthemaker | sieradenlabel charlotte wooning

Graag vertellen we je wat meer over de merken bij maison KOOS , over de personen en het verhaal achter die merken.

charlotte wooning

Dit prachtige sieradenmerk was een van de eerste labels die onze conceptstore verijkgbaar was.

Drijvende kracht achter het merk is Charlotte. Na haar afstuderen in de mode begon ze met het maken en ontwerpen van sieraden. Het kostte haar een tijdje om de skills van het met de hand sieraden maken onder de knie te krijgen maar met de tijd ontstond er een nieuw sieradenlabel met een onmiskenbare stijl.


charlotte wooning

Elk stuk drukt een vrouwelijke, eigentijdse, delicate stijl uit. Geïnspireerd door veel dingen in het leven, zoals kunst, vintage sieraden of alleen die vrouw in de metro, blijft Charlotte haar sieraden opnieuw uitvinden binnen de grenzen van haar handschrift. Verschillende stukken zijn tijdloze schoonheden en blijven vele jaren in de collectie. Inmiddels is het label uitgegroeid tot een volwassen bedrijf met vijf professionele goudsmeden die elk stuk met liefde en zorgzaamheid met de hand maken in de stijl van charlotte wooning.


duurzaamheid & mileu

Naast een mooie, unieke collectie is duurzaamheid een belangrijk criterium om een label op te nemen in het assortiment van maison KOOS. Bij charlotte wooning geloven ze in een respectvolle en waardige behandeling van hun medewerkers, hun klanten en de leveranciers van hun materialen. Tevens proberen ze een bijdrage te leveren aan een betere standaard in de sieradenindustrie als het gaat over de milieu-impact en de manier waarop medewerkers in die industrie worden behandeld. Zo is 99% van het edelmetaal waarmee ze werken gerecycled in Europa, werken ze samen met de edelsteenleveranciers die precies weten waar de stenen worden gedolven en onder welke voorwaarden. En om er voor te zorgen dat onze overvolle aarde niet overloopt met onnodige spullen (hoewel … hoe kunnen zulke mooie sieraden nou onnodig zijn) worden orders op bestelling gemaakt wat ook nog eens een eerlijke prijsstelling tot gevolg heeft.

charlotte wooning
de collectie van charlotte wooning

Bij maison KOOS vind je een selectie van de prachtige collectie van charlotte wooning, in haar elegante en  minimalistische stijl. Mooie elegante ringen, prachtige oorbellen en bijzondere kettingen. Zelf zijn we fan van oorbel big hoop, die doet de ovale vorm perfect met de vorm van je gezicht meeloopt of de ring geometry circle door de subtiele vorm.


Nieuwsgierig geworden naar dit mooie label, kijk dan hier. www.maisonkoos.nl/brands/charlotte-wooning/

Over de auteur - Kirsten Oosterwaal

Kirsten is het gezicht achter maison KOOS . Samen met haar man en 2 kinderen woont ze in Brabantse Waalwijk. Graag deelt ze hier tips en ideeën op het gebied van interieur en duurzaamheid. Ze houdt van koffie, yoga, lezen, snowboarden, nintendo en lekker (uit)eten of borrelen met friends & family ♡

 

Comments

Be the first to comment...

Leave a comment
* Your email address will not be published
Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »