busy | due to big workload at PostNL, your order may take longer to arrive than normal. Sorry for the inconvenience!
Go to wishlist Wishlist

Shopping cart

Your cart is currently empty

droogbloemen doe-het-zelf | aan de slag met de bloemenpers

droogbloemen doe-het-zelf | aan de slag met de bloemenpers

Vindt jij ‘m ook zo leuk, die droogbloementrend? Je ziet het in allerlei variaties voorbij komen. Maar eigenlijk is het toch het leukst om het zelf te doen, vind je niet? Daarom ging ik aan de slag met een bloemenpers om mijn eigen bloemen te drogen.

De paden op!

Sinds al die lockdowns ben ik wat meer in beweging. Meer gewandeld en gefietst en sporten was nu eenmaal niet mogelijk en een beetje in beweging blijven en wat frisse lucht doet toch echt wel goed. En met een zonnetje en wat blauwe lucht is het ook helemaal geen straf. Gelukkig wonen we in een mooie omgeving en zijn we snel buiten de bebouwde kom en loop je lekker tussen de velden en bossen.

Laatst ging ik met mijn mini op pad. Lekker even een rondje fietsen op haar nieuwe fiets (ben nog steeds een beetje jaloers, want ik had laatst bijna zelf een nieuwe fiets gekocht … bijna. Lees hier waarom uiteindelijk niet) en uiteraard moesten er bloemen geplukt worden. Ze wilde graag een boeketje voor een vriendinnetje en voor ons zelf zochten we bloemen die we zouden drogen in de Pocket Flowerpress.

 


Verzamelen

Als snel hadden we een aantal mooie bloemetjes en grasjes gevonden, die we geplukt hebben langs de rand van het pad. Na een fijn rondje fietsen zijn we weer naar huis gegaan (het vriendinnetje was niet thuis dus staat het boeket nu thuis in een vaas) en hebben we de bloemetjes en grasjes uitgezocht om in de bloemenpers te doen. Het fijne van de Pocket Flowerpress van Studio Carmela Bogman is dat het een handig zakformaat heeft en je het dus mee kunt nemen op je wandeling en je vondsten direct kunt bewaren. Het setje bestaat uit een boekje met blanco bladzijdes (kun je eventueel ook nog een notitie kwijt) en 2 semi transparante kunststof plaatjes die je met het elastische koord gebruikt om het boekje bij elkaar te houden en de bloemen te persen.

 

Drogen en verwerken

Nu is het belangrijk om de bloemen minimaal een paar dagen tot soms twee weken goed te laten drogen tot al het vocht eruit is. En dan kun je er mee aan de slag. Mijn mini, een stuk creatiever dan ik ben, wil er graag mee knutselen dus dat wordt vast iets moois met veel glitters. Maar je kunt de bloemen ook mooi verwerken in een transparant fotolijstje zoals bijvoorbeeld de Frame van Moebe of de FlowerFrames van Studio Carmela Bogman. Je kunt er heel eenvoudig een mooie grote bloem in doen of een variëren met meerdere bloemen in een lijstje. Allebei prachtig denk ik , en afhankelijk van wat je vindt in de natuur en waar je zelf van houdt.

 


Tips & tricks

Voor je naar buiten rent, zet ik nog even alles op een rijtje:

√ Kijk goed uit wat je plukt, weet je niet wat het is, laat het dan staan (denk aan bereklauw die ernstige brandwonden kan veroorzaken)
√ Pluk ook verantwoord, staat er niet heel veel van laat het dan staan, grote kans dat het een beschermde soort is. Check het anders even via deze link
√ Zoek bloemen met weinig vocht, ze zullen sneller maar vaak ook mooier drogen als ze geperst worden.
√ Een bloemenpers is natuurlijk het makkelijkst. Heb je deze niet gebruik dan een oud boek of kranten die je verzwaard om de bloemen te persen.
√ Heb geduld en laat de bloemen goed  drogen.
√ niet alleen in de lente of zomer kun je moois vinden om te drogen. In de herfst vind je de mooiste blaadjes in rood en geel of nog een hint van groen op de grond. 
√ Maak een mooie kaart van je gedroogde bloemen of blaadjes en stuur 'm op. Echte, zelfgemaakt post is zó leuk. 

Aan de slag

Krijg je al zin om aan te slag te gaan, en je eigen droogbloemencreatie te maken? Bestel dan hier jou eigen Pocket Flowerpress of een van die mooie lijsten om je zelfgedroogde bloemen in te verwerken. Ik ben benieuwd naar het resultaat! Show me and tag @maisonkoos op je instagram.

Liefs Kirsten 

 

 

 

 

 

Comments

Be the first to comment...

Leave a comment
* Your email address will not be published
Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »